Teknisk integrering med energibolag i USA, ökar laddstationanslutningar och välkomnar nya kunder

ChargePanel AB (publ) ("ChargePanel" eller "Bolaget") meddelar senaste uppdateringar från andra kvartalet 2024, som varit produktivt. Genom strategiska samarbeten med stora energibolag som National Grid och Eversource i USA, samt en betydande expansion av sina laddstationsanslutningar och kundbas, fortsätter Bolaget att stärka sin position på marknaden. Lanseringen av ChargePanels senaste tjänst Connect Go har också lockat flera nya kunder inom olika sektorer.

ChargePanel har ett produktivt andra kvartal. I samarbete med Blue Planet, ett nationellt EV-laddningsföretag som planerar att utöka sina stationer över hela USA, har Bolaget gjort en teknisk integration med National Grid (NGRID), ett av de största investerarägda energibolagen i USA som betjänar mer än 20 miljoner människor i New York och Massachusetts, samt Eversource, New Englands största energileverantör med 4,4 miljoner kunder i Connecticut, Massachusetts och New Hampshire. ChargePanels integration uppfyller krav på datainsamling och säkerställer, så långt det är möjligt, att elbilsägare får en konsekvent och förutsägbar upplevelse när de använder laddstationer under infrastrukturprogram.

I maj integrerade ChargePanel med NOBIL, en nordisk databas för laddstationer, för att möjliggöra för kunder att rapportera sina offentliga laddstationer till NOBIL via ChargePanels plattform och därmed skapa en användarvänlig och effektiv laddningsupplevelse.

ChargePanel har sett en ökning av både WL företagskunder och laddstationsanslutningar. Nya kunder inkluderar Oddes, VoltWise och POC Energy i Sverige samt en av de största bilåterförsäljarna i Storbritannien (i samarbete med Energy Force). Antalet anslutna uttag nådde en ny milstolpe i maj och passerade 10 000 anslutna uttag, med 15 000 uttag som förväntas vara anslutna innan utgången av 2024.

I januari 2024 lanserade Bolaget Connect Go, en laddning som tjänstelösning, och är glada att välkomna flera nya kunder till tjänsten, inklusive Swepac, Söderfors Herrgård och Health and Sports Nutrition Group HSNG AB, en ledare inom försäljning av kosttillskott och hälsokost på den nordiska marknaden bestående av Gymgrossisten.com, Bodystore.com, Proteinfabrikken.no, Bodyman.dk och Fitness Market Nordic. HSNG ägs av det industriella investeringsföretaget Orkla och är ett av tolv oberoende portföljföretag.

"Vi är på rätt väg för ett framgångsrikt 2024 genom att fortsätta det arbete vi initierade 2023. Det handlar om mer än att bara sätta mål. Det handlar om att följa upp våra åtaganden. Detta inkluderar inte bara försäljning och utveckling av vår plattform utan också att ständigt leverera högkvalitativa lösningar och tjänster i en snabbt föränderlig bransch. Vi förväntar oss ytterligare försäljningstillväxt under kommande kvartal när våra kunders EV-laddningsnätverk fortsätter att expandera" – Peter Persson, VD ChargePanel AB (publ).

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Persson, VD, ChargePanel AB (publ)
E-post: peter.persson@chargepanel.com
Telefon: +46 (0)8 120 325 01

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission