Pair satsar på elbilsladdning med hjälp av ChargePanels plattform

Stockholm den 21 december 2022

ChargePanel AB (publ) (“ChargePanel”) och P-Air AB (Pair) kan idag meddela ett samarbete för laddning av elfordon i Sverige med ambitionen att även växa till fler länder i Europa. Pair har idag tecknat ett avtal med ChargePanels prenumerationstjänst. Inledningsvis kommer Pair att ansluta ca 400 laddpunkter under första kvartalet 2023 till plattformen och under resterande del av 2023 förväntas ytterligare 1 200 laddpunkter att anslutas.

Pair har centrala avtal med Nordic Choice Hotels och flera andra hotellkedjor i syfte att underlätta deras hantering av hotellparkeringar. Med detta avtal kommer Pair kunna erbjuda en effektiv och säker hantering av laddinfrastrukturen hos befintliga och framtida affärspartners. Det kommer att ske via deras app “Pair Recharge”. Kommunikationen mellan ChargePanels plattform och Pair Recharge kommer att ske via OCPI (Open Charge Point Interface protocol) Det är ett branschprotokoll som används för att möjliggöra bland annat roaming mellan olika nätverk av laddare.

“Vi valde ChargePanels plattform för att den erbjuder de funktioner som vi behöver för att på allvar kunna växla upp och bli den aktören vi vill vara på marknaden.” – Johan Glad, VD P-air AB

“Pair är ett spännande och innovativt företag med flera etablerade partnerskap inom hotell- och fastighetsbranschen. Vi är mycket glada över att välkomna Pair som kund hos ChargePanel och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete i vår gemensamma strävan att elektrifiera samhället.” – Peter Persson, COO ChargePanel AB (publ)

Om Pair
Pair digitaliserar, elektrifierar och automatiserar hotellparkeringar med hjälp av smart teknik. Tillsammans med sina hotell utformar Pair en digital parkeringslösning och du som hotellgäst får möjligheten att förboka din parkering- eller laddplats redan innan du påbörjat din bilresa. Ingen har väl missat att elbilsmarknaden växer otroligt snabbt. Vi på Pair är övertygade om att du som hotell inte vill missa chansen att vara en del av framtidens parkering.

Vi är den smidiga lösningen för såväl privatpersoner som för företag. Oavsett om du kör fossilfritt eller inte så har vi en attraktiv och bekväm parkering som passar dig.

Idag har Pair avtal med flera stora hotellkedjor däribland Best Western, Elite Hotels, Nordic Choice Hotels, Scandic Hotels och Radisson Hotels.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sonja Thorngren, Tf VD och CFO, ChargePanel AB (publ)
E-post: sonja.thorngren@chargepanel.com
Telefon: +46 (0)8 120 325 00

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB