Nytt strategiskt samarbetsavtal mellan ChargePanel och Easypark

Stockholm den 3 februari 2023

ChargePanel AB (publ) (“ChargePanel”) och Easypark AB (Easypark) kan idag meddela att de ingått ett tekniskt samarbete för laddning av elfordon i fem länder (Sverige, Norge, Finland, Danmark och Slovenien).

ChargePanel erbjuder en white label SaaS-plattform med målet att göra det enklare för företag att driva och hantera laddningsnätverk för elfordon. Avtalet med Easypark skapar möjlighet för ChargePanels White Label Enterprise- kunder att göra sina offentliga laddstationer tillgängliga för användning av elfordonsförare via EasyPark-appen.

Easypark är den ledande parkeringsappen som gör det möjligt för bilister över hela världen att enkelt och smidigt sköta sin parkering via mobilen. Easypark finns i över 3 200 städer i mer än 25 länder.

Kommunikationen mellan ChargePanels plattform och Easypark kommer ske via OCPI (Open Charge Point Interface protocol) vilket underlättar roaming mellan plattformarna och ger elfordonsförare som använder Easyparks app tillgång till godkända offentliga laddstationer anslutna till ChargePanels plattform.

”Det strategiska samarbetet med ChargePanel är i linje med Easyparks vision, att göra städer mer levande och bli mer hållbara. I detta ingår att det ska vara en smidig upplevelse att kunna betala för laddning av sitt elfordon. Samarbetet kommer att möjliggöra ökad täckning av Easyparks tjänst för elbilsladdning”, säger Anders Bäck Sverigechef Easypark Group.

“Vi är glada över att samarbeta med Easypark. Samarbetet kommer att gynna ChargePanels Enterprise – kunder genom att göra sina laddstationer tillgängliga för Easyparks stora nätverk av elfordonsförare, vilket ökar våra kunders affärspotential. I sin tur kommer förare som använder Easyparks app att ha tillgång till ett större nätverk av laddstationer vilket är i linje med ChargePanels strävan att göra laddningsinfrastrukturen enkel att använda och tillgängliga för alla förare.” Peter Persson VD ChargePanel AB (publ).

Om EasyPark AB

Easypark är ett ledande globalt parkingtech-bolag med visionen att göra städer mer levande. Med prisbelönt teknik har Easypark Group förenklat parkering sedan 2001 och hjälper idag bilförare att spara tid och pengar genom att hitta och hantera parkering samt elbilsladdning. Easypark underlättar för företag, parkeringsoperatörer, fastighetsägare och städer att administrera, planera och fatta datadrivna beslut. Easypark Group äger och utvecklar apparna Easypark, Park now, Parkmobile, Ringgo och Park-line och finns i över 3 200 städer i mer än 25 länder. Besök www.easyparkgroup.com för de senaste nyheterna.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Persson, VD, ChargePanel AB (publ)
Email: peter.persson@chargepanel.com
Phone: +46 (0) 70 4402498

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB