ChargePanel lanserar AutoCharge, automatisk laddningsteknik och identifiering av elbilar

ChargePanel AB publ (“ChargePanel”), en ledande leverantör av programvara och tjänster för laddning av elfordon, är stolta över att meddela lanseringen av AutoCharge, en teknik som förändrar sättet elbilar laddas på. Med AutoCharge tar ChargePanel ett betydande kliv framåt för att göra laddning av EV enklare, säkrare och mer effektivt.

AutoCharge är en praktisk lösning som automatiserar autentisering, auktorisering och faktureringsprocessen för elbilsladdning. Denna teknik eliminerar behovet av traditionella laddningsmetoder som kräver användning av appar eller RFID-kort. Istället identifieras elbilar automatiskt när de ansluts till en laddningsstation och påbörjar laddningsprocessen direkt.

AutoCharge förenklar laddningsprocessen och möjliggör för förare att enkelt ansluta sin elbil och automatiskt starta laddningen. Tekniken är kompatibel med ett brett spektrum av elbilsmodeller och laddningsinfrastruktur som för närvarande används. Tillägget av en säkerhetsfunktion för fordonsidentifiering minskar ytterligare risken för obehörig användning.

"Med AutoCharge siktar vi på att avlägsna några av de nuvarande hindren som elbilsförare står inför. Vårt mål är att göra EV-laddning så enkel, så säker och så lättanvänd som möjligt," – Peter Persson, VD för ChargePanel AB (publ).

AutoCharge integreras sömlöst med ChargePanels system och tillhandahåller en användarvänlig laddningslösning. AutoCharge aktiveras på elbilsladdningstationer som stödjer denna teknik, och kunder kan registrera sina fordon antingen själva eller genom systemets backend. När ett fordon är registrerat kan föraren enkelt ansluta sitt fordon till laddaren för att initiera laddning.

I den kontinuerliga strävan att bidra till en mer hållbar framtid är ChargePanel stolta över att vara teknologisk innovatör inom laddningslösningar för elfordon. Med lanseringen av AutoCharge tar ChargePanel ett viktigt steg mot att förenkla övergången till elbilar för elbilsförare och kunder över hela världen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Persson, VD, ChargePanel AB (publ)
E-post: peter.persson@chargepanel.com
Telefon: +46 (0) 8 120 325 01

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission