ChargePanel expanderar till Karibien genom avtal i Barbados

ChargePanel AB (publ) ("ChargePanel") och SmartPay Inc (“SmartPay”) har idag tecknat ett avtal gällande licens av ChargePanels Enterprise-tjänst. SmartPay, verksamma i Barbados, kommer att fungera som operatör för laddstationer, med ambitionen att expandera och etablera verksamhet över hela Latinamerika och Karibien.

ChargePanel kommer att bidra med sin expertis och teknologi för att stödja SmartPay i att etablera en robust infrastruktur för elbilsladdning. SmartPays mål är att ha ett betydande antal laddningspunkter uppkopplade inte bara i Barbados, utan även i resten av Karibien och Latinamerika. Detta bidrar till ChargePanels tillväxtmål om ökad närvaro på den globala marknaden.

SmartPay kommer initialt att fokusera på anslutning av AC-laddningsstationer i Barbados. Med hjälp av ChargePanels lösningar, syftar SmartPay till att effektivisera driften och förvaltningen av sina laddstationer.

"Det är med stor entusiasm vi välkomnar SmartPay till vår växande skara av internationella samarbetspartners. Detta avtal med Barbados är inte bara ett viktigt steg för vår expansion i Karibien, utan också en bekräftelse på vårt engagemang för att främja hållbar mobilitet på global nivå. Vi ser även fram emot att följa SmartPays expansionsresa" – Peter Persson, VD för ChargePanel AB (publ).

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Persson, VD, ChargePanel AB (publ)
E-post: peter.persson@chargepanel.com
Telefon: +46 (0) 8 120 325 01

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission