ChargePanel AB välkomnar Motum Electrica AB

Stockholm den 31 mars 2022

ChargePanel AB och Motum Electrica AB ingår samarbete för laddning av elfordon på den europeiska marknaden.

ChargePanel har idag tecknat avtal med laddoperatören Motum Electrica för prenumerationstjänsten Enterprise. Motum Electrica avser att använda ChargePanels SaaS-plattform för enkelt operera och förvalta sin laddinfrastruktur för elfordon i Europa med start i Sverige under juni månad.

”Att få in vår första kund med tydligt fokus på publik laddning i Europa och Sverige känns väldigt bra och passar vår kundmix. Dessutom följer kunden vår strategi att växa in i nya marknader med befintliga kunder.” Det säger Jan Berggren, VD ChargePanel.

Motum Electrica är ChargePanels första Enterprise-kund som fokuserar på publik laddning som laddoperatör genom egen laddningsinfrastruktur.

Motum Electrica planerar att ansluta både AC- och DC-laddningsstationer. Installationen på Valhallavägen i Stockholm i juni är den första etappen av tre och kommer att omfatta ca 100 laddpunkter.

”Vi har valt ChargePanels lösning för att de är snabba och flexibla. Det passar oss utmärkt eftersom vi är angelägna om att snabbt driftsätta Sveriges första publika och smarta laddgata.” Det säger Marcus Hagerud, VD för Motum Electrica AB.

Om Motum Electrica AB

Motum Electrica är en av Sveriges första laddoperatörer för elbilar. Vi vill bidra till att lösa bristen på laddmöjligheter i världens städer. Det ska vara lika enkelt att ha elbil imorgon som fossilbil idag. Vi ansvarar för allt från projektplanering, tillståndsprocesser, grävning, kabeldragning, montage till driftsättning, back-end system, underhåll och kundtjänst. Vår vision: det ska vara enkelt att ladda och parkera elbil – för alla.

Om ChargePanel

ChargePanel Enterprise är en prenumerationstjänst av bolagets SaaS-plattform för större företagskunder som kommer göra det möjligt för Motum Electrica att kontrollera och hantera sitt laddoperatörstjänst för elfordon. Avtalet är ett första steg i samarbetet mellan ChargePanel och Motum Electrica där ambitionen är att på sikt utveckla nya lösningar och funktioner för att säkerställa tillgängligheten för elbilsägare.